J-Dag blev en hyggelig aften i indre by...

J-Dag blev en hyggelig aften i indre by...

07-11-2013

De unge som var i Københavns gader på J-dagen fortjener at blive rost...sådan lyder det fra de Natteravne som var på vandring i fredags den 1. november, hvor der traditionen tro var J-dag.

På J-dagen var der 4 hold fra København City og 5 hold fra omegnen bl.a. Høje Tåstrup, Albertslund og Vallensbæk på gaden i København.


På billedet er Natteravnene Palle, Jørgen og Gül..

"Vi vidste godt at det var en særlig dag og årets mest travle nat. Vi fyldte derfor lommerne lidt ekstra med bolsjer, kondomer og balloner. Men det hjalp ikke ret meget, for et par timer efter start måtte vi tilbage for at fylde ekstra forsyninger op da vores lommer var helt tomme" siger Gül Aydin som var på holdet fra City.

Igen i år samarbejdede Natteravnene med Tuborg/Carlsberg, som havde lavet det materiale som Natteravnene delte ud til de unge langt de fleste steder i landet. Materialet bestod af nissehuer, bolcher og postkort med mulighed for download af musik.
Men vi i København City havde valgt ikke at dele noget af materialet ud i år, da indre by er noget mere fyldt med unge, voksne og turister end så mange andre steder, og så bliver det lidt en gavebod, og budskabet går lidt tabt.

I stedet havde holdene, som de plejer, de almindelige bolcher og kondomer i lommerne for på den måde, at gå i dialog med de unge. Selvom klokken ikke var mange da Natteravnene startede, var der rigtig mange unge på gaden og der var en fed stemning. En stemning som afspejlede grin, sjove bemærkninger, mange kram og kys, samt små koncerter af både pige og drenge kor. Og mange unge kom hen for at blive fotograferet sammen med Natteravnene.

Det stod klart at mange af de unge havde fået en eller to juleøl, og for nogen lidt flere :-)
Men der var ingen ubehageligheder på gaden, og Natteravnene så ikke noget der ikke skulle være der på en helt almindelig fredag nat på strøget. "Vi var faktisk lidt overrasket over de unges eksemplariske opførsel, hvor der var færre unge som var meget beruset i modsætning til de andre år" griner Gül.

Der er ikke noget galt i at drikke med måde for at more sig, når bare det bliver holdt på det plan, hvor alle har det sjovt. Vi takker tusinde gange de unge der var på gaderne i København. I er meget bedre end jeres rygte....!!

"Lørdag morgen var der igen i visse aviser udtalelser om unges druk-kultur. Ærgerligt synes jeg, for de mennesker var nok ikke på gaderne for at se de unge mennesker og deres glæde" siger Gül og fortsætter..

"Jeg synes, at vores unge fortjener ros og ikke ris. Flere tusinde glade unge var på gaden og der var kun få stykker der ikke kan finde ud af, at opføre sig ordentlig...Det vil være forkert, at de få unge med dårlig opførsel skal være årsagen til, at hele generationen skal dømmes. Folk burde tage gule Natteravne jakke på og møde de unge før de udtaler sig om dem" slutter hun.